Νέα

6
Σεπτ
23


Ημερίδα με θέμα «Απολογισμός δράσεων και υπηρεσιών του Διαδημοτικού Κοινωνικού Δικτύου Εντάσσω»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα «Απολογισμός δράσεων και υπηρεσιών του Διαδημοτικού Κοινωνικού Δικτύου Εντάσσω» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του προγράμματος «Εντάσσω». Η Ημερίδα διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας  (Γήπεδο Μαυροθαλασσίτης) και το παρόν έδωσαν σημαντικοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της υπηρεσιακής ηγεσίας, μεταξύ αυτών, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Γκίκας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Ρύθμισης Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων κ.Μάνδρος Ηλίας, η Διευθύντρια της Κοινωνικής Προστασίας κα Σαμαρά Κυπαρισσένια, ο κ. Τασιόπουλος Σταύρος Νομικός Σύμβουλος του Δήμου και Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικού Τομέα Αθηνών καθώς και η κα Γεωργακάκου Αλεξάνδρα υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικού Τομέα Αθηνών. Επιπλέον, με την παρουσία τους τίμησαν την Ημερίδα η Ξανθάκου Βούλα, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ «ΕΛΠΙΔΑ» & η κα. Πάνου Δήμητρα η Υπεύθυνη των προγραμμάτων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ «ΕΛΠΙΔΑ», η κα Γκογκούδη Μαρία, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, Διευθυντές και εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Αιγάλεω.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με ομιλίες από την Υπεύθυνη Πράξης κα Παυλίδη Ευριδίκη και τα στελέχη της ομάδας έργου «Εντάσσω».

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών, αναλύθηκαν τα αποτελέσματα των δράσεων και των  υπηρεσιών του προγράμματος, τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν κατά τη διάρκεια της υλοποίησης καθώς και μελλοντικές προσδοκίες αντίστοιχων υπηρεσιών. Στο τέλος της Ημερίδας πραγματοποιήθηκε απονομή επαίνων σε δομές και σχολεία που συμμετείχαν ενεργά στις δράσεις.

08
Αυγ 23


Ερωτηματολόγιο Αξιολόγησης Υπηρεσιών "Εντάσσω"

Αγαπητοί ωφελούμενοι,

Σας καλούμε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο των υπηρεσιών που έχετε λάβει από εμάς στα πλαίσια του προγράμματος “ΕΝΤΑΣΣΩ”. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι σημαντική για εμάς, καθώς μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες σας, προκειμένου να προσφέρουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες και υποστήριξη.
Το ερωτηματολόγιο περιλαμβάνει διάφορες ερωτήσεις που αφορούν την εμπειρία σας από τις υπηρεσίες μας, την αποτελεσματικότητά τους και τον τρόπο με τον οποίο έχουν υλοποιηθεί. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα απαιτήσει λίγο χρόνο, αλλά οι απαντήσεις σας θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και να προσφέρουμε μεγαλύτερη στήριξη σε εσάς και τους άλλους ωφελούμενους.
Οι απαντήσεις σας θα παραμείνουν ανώνυμες και οι πληροφορίες που παρέχετε θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για στατιστικούς και ερευνητικούς σκοπούς.
Παρακαλούμε να διαθέσετε λίγο χρόνο για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο πατώντας εδώ.

Οι απαντήσεις σας θα συμβάλουν στη βελτίωση των υπηρεσιών μας και θα μας δώσουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε καλύτερη στήριξη στην κοινότητά μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και τη συμβολή σας.

Με εκτίμηση

7
Ιουλ
23


Δράσεις Ανοικτής Ειδικής Φροντίδας για ηλικιωμένους

Το Διαδημοτικό Κοινωνικό Δίκτυο ΕΝΤΑΣΣΩ σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ Δροσοσταλίδα (Σύλλογος Κοινωνικής Ωφέλειας) στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης του έργου GREAT (Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), παρουσίασε τις δράσεις του σε εκπροσώπους οργανισμών/φορέων από την Ιταλία, Ισπανία και Ρουμανία. Οι δράσεις ανοικτής ειδικής φροντίδας για ηλικιωμένους που υλοποιούνται στο Δήμο Αιγάλεω αποτελούν υποστηρικτικές και συμπληρωματικές υπηρεσίες των υφιστάμενων κοινωνικών δομών του Δήμου.

  • Worskhop φροντιστών ηλικιωμένων και χρόνιων πάσχοντων
  • Ψυχολογική υποστήριξη κατ'οίκον
  • Workshop Διαχείρισης Τεχνολογίας
  • Ομάδες συμβουλευτικής ηλικιωμένων
  • Συμβουλευτική πένθους και διαχείρισης απώλειας
  • Θεματικά Εργαστήρια Δεξιοτήτων Αυτοφροντίδας
  • Δράσεις νομικής πληροφόρησης

Φορέας υλοποίησης του έργου: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

2
Ιουν
23


Συμπεριληπτική Δράση Κηπουρικής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα στον 9ο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου συμπεριληπτική δράση κηπουρικής με τη βοήθεια των Υπευθύνων του Παιδικού Σταθμού και του ιδρύματος Προστασίας Παιδιών και Νέων με Αναπτυξιακές Διαταραχές “Η Θεοτόκος”. Το Διαδημοτικό Κοινωνικό Δίκτυο Εντάσσω του Δήμου Αιγάλεω υλοποίησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο πλαίσιο της συμπερίληψης ατόμων με Αναπηρία.

23
Μαΐ
23


Εργαστήρι Nοητικής και Ψυχοκινητικής ενδυνάμωσης στην τρίτη ηλικία

Το Διαδημοτικό Κοινωνικό Δίκτυο ΕΝΤΑΣΣΩ στα πλαίσια της δικτύωσης πραγματοποίησε σε συνεργασία με το τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας της σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ένα εργαστήρι Nοητικής και Ψυχοκινητικής ενδυνάμωσης στην τρίτη ηλικία. Στο εργαστήρι συμμετείχαν και φοιτητές από το αντίστοιχο Πανεπιστήμιο της Φινλανδίας - Turku University of applied sciences. Οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν αφορούσαν την ενδυνάμωση μυών, συγκέντρωσης, μνήμης και ισορροπίας. Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη και τις υπεύθυνες του 6ου ΚΑΠΗ για τη φιλοξενία τους καθώς και τους φοιτητές και τις καθηγήτριες του ΠΑΔΑ και του Πανεπιστημίου της Φινλανδίας για τη συνεργασία.

The Intermunicipal Social Network EDASSO, in the context of networking, held in collaboration with the Department of Public and Community Health of the School of Public Health of the University of Western Attica, a workshop on mental and psychomotor empowerment in the elderly. Students from the corresponding University of Finland - Turku University of applied sciences also participated in the workshop. The activities that were implemented concerned the strengthening of muscles, concentration, memory and balance. We warmly thank the members and managers of the 6th Center for elderly for their hospitality as well as the students and professors of University of West Attica and the University of Finland for their cooperation
We sincerely thank the @Turku University of applied sciences for the cooperation.

15
Μαΐ
23


Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την διαχείριση του πένθους στην παιδική ηλικία.

Η ψυχολόγος Ηλιάνα Σταμόγιαννου πραγματοποίησε ομάδα ψυχοεκπαίδευσης για την διαχείριση του πένθους σε δημοτικό σχολείο του Δήμου Αιγάλεω.

11
Μαΐ
23


Πρόγραμμα Ανάπτυξης Κοινωνικών Δεξιοτήτων για εφήβους στο 2ο ΕΚ Αιγάλεω

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Κοινωνικών Δεξιοτήτων για εφήβους στο 2ο ΕΚ Αιγάλεω.
Οι μαθητές μέσα από βιωματικές δραστηριότητες ανέπτυξαν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, τις τεχνικές μη λεκτικής επικοινωνίας,και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Τέλος, καλλιεργήθηκε η κριτική σκέψη σε ζητήματα ριψοκίνδυνης συμπεριφοράς.
Ευχαριστούμε τους μαθητές που συμμετείχαν καθώς και το προσωπικό (εκπαιδευτικούς και διευθύντριες) για την άψογη συνεργασία.

26
Απρ
23


Δράσεις Υποστηριζόμενης Απασχόλησης ΑΜΕΑ

Συνεχίζουν με επιτυχία οι Δράσεις Υποστηριζόμενης Απασχόλησης ΑΜΕΑ, όπου οι ωφελούμενοι έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, να αναλάβουν ευθύνες και αρμοδιότητες, καθώς και να ενσωματωθούν στο κοινωνικό σύνολο. Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη και τις υπεύθυνες του 6ου ΚΑΠΗ για τη φιλοξενία τους.

29
Μαρ
23


Δράσεις υποστηριζόμενης απασχόλησης για ΑμεΑ

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου οι ωφελούμενοι μας ξεναγήθηκαν στο Κεντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου μας και με την υποστήριξη των στελεχών του συμμετείχαν και εκείνοι στις εργασίες της ημέρας.
Οι δράσεις υποστηριζόμενης απασχόλησης στοχεύουν στην ανάδειξη της συμπερίληψης και της ισότιμης πρόσβασης στην αγορά εργασίας για τα ΑμεΑ.
Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του Δήμου Αιγάλεω.

22
Μαρ
23


Δράση Υποστηριζόμενης Απασχόλησης στο 2ο ΚΑΠΗ Αιγάλεω

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου η Δράση Υποστηριζόμενης Απασχόλησης όπου οι ωφελούμενοι του προγράμματος, βρέθηκαν στο 2ο ΚΑΠΗ Αιγάλεω όπου βοήθησαν στη διαμόρφωση του χώρου για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου και συμμετείχαν στην παρασκευή και διανομή καφέ. Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του 2ου ΚΑΠΗ καθώς και την υπεύθυνη του κυλικείου για τη θερμή φιλοξενία τους.

20
Μαρ
23


Δράσεις υποστηριζόμενης απασχόλησης για ΑμεΑ

Ο Δήμος Αιγάλεω στο πλαίσιο του Διαδημοτικού Κοινωνικού Δικτύου Εντάσσω υλοποιεί δράσεις υποστηριζόμενης απασχόλησης.
Ωφελούμενοι του Δικτύου επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Αιγάλεω και συνέβαλαν στην προετοιμασία για τη διανομή των γευμάτων.
Σκοπός της δράσης αποτελεί η ανάδειξη της συμπερίληψης και της ισότιμης πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία.

13
Mαρ
23


Κοινωνικοπρονοιακός Οδηγός Για ΑμεΑ -Υπηρεσίες Νομικής Συμβουλευτικής

06
Μαρ
23


Δεξιότητες αυτοφροντίδας για άτομα Τρίτης Ηλικίας

Τα ηλικιωμένα μέλη των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Αιγάλεω συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα Δεξιοτήτων Αυτοφροντίδας του Δικτύου μας.
Νέα μέλη στις ομάδες μας, γεγονός που μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε!
Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους ηλικιωμένους να βοηθηθούν ψυχολογικά, να εκπαιδευτούν, να ψυχαγωγηθούν, να αναπτύξουν νέες φιλίες και καινούρια ενδιαφέροντα ώστε να καταπολεμήσουν τη μάστιγα της μοναξιάς, να παραμείνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας και να συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής.

08
Φεβ
23


Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Φροντιστών Ηλικιωμένων Φροντί-ΖΩ

Με μεγάλη επιτυχία και σε κλίμα ικανοποίησης ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Φροντιστών Ηλικιωμένων Φροντί-ΖΩ στις σπουδάστριες και σπουδαστές του ΔΙ.ΕΚ Χαϊδαρίου. Σας ευχαριστούμε για την όμορφη συνεργασία.

20
Δεκ
22


Χρόνια Πολλά! Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!!!

06
Δεκ 22


Ενημερωτικό Δελτίο

Το Διαδημοτικό Κοινωνικό Δίκτυο «ΕΝΤΑΣΣΩ» υλοποιείται από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου και αποβλέπει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες. Φορέας χρηματοδότησης του Δικτύου είναι η Περιφέρεια Αττικής,  η οποία στηρίζει χρηματοδοτικά τις ΟΧΕ/ΒΑΑ που εντάσσονται χωρικά στην αρμοδιότητα της μέσω του ΕΠ «Αττική 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από ΕΚΤ και το ΠΔΕ.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω στα πλαίσια του Δικτύου αναπτύσσει δράσεις ενδυνάμωσης και στήριξης της τρίτης ηλικίας. Οι δράσεις στοχεύουν στην ψυχοκοινωνική στήριξη και φροντίδα της τρίτης ηλικίας και την ευαισθητοποίηση του ανθρώπινου περιβάλλοντος που περιβάλλει την τρίτη ηλικία. Για το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Φροντιστών ηλικιωμένων και ατόμων με χρόνιες παθήσεις δηλώστε τη συμμετοχή εδώ.

01
Δεκ 22


Ημερίδα με θέμα: «Προσβασιμότητα στην εργασιακή απασχόληση και ΑμεΑ»

Χθες 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα με θέμα «Προσβασιμότητα στην απασχόληση και ΑμεΑ» του Διαδημοτικού Κοινωνικού Δικτύου ΕΝΤΑΣΣΩ.
Το Διαδημοτικό Κοινωνικό Δίκτυο ΕΝΤΑΣΣΩ υλοποιείται από την Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω με την υποστήριξη του αναδόχου ΕΕΟ GROUP A.E.
Στόχος του ΕΝΤΑΣΣΩ είναι η συμπερίληψη και κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ.
Ιδιαίτερη τιμή για εμάς ήταν και η συμμετοχή της ΧΕΝ Ελλάδος, της ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια, της ΚοιΣΠΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ και του Συλλόγου για το Σύνδρομο Down.
Mας τίμησαν με την παρουσία τους το ΕΕΕΕΚ Τυφλών και Πολυαναπήρων και των μαθητών/τριών, σημαντικά στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών καθώς  και επιστημονικό και διευθυντικό προσωπικό των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής του Δήμου μας.

28
Νοε 22


Ημερίδα με θέμα: «Προσβασιμότητα στην εργασιακή απασχόληση και ΑμεΑ»

0 Δήμος Αιγάλεω σας προσκαλεί στην Ημερίδα του Διαδημοτικού Κοινωνικού Δικτύου «ΕΝΤΑΣΣΩ» με θέμα «Προσβασιμότητα στην εργασιακή απασχόληση και ΑμεΑ», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 στο Κέντρο Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Δήμου Αιγάλεω (Θηβών 314 & Θεσσαλονίκης) με ώρα προσέλευσης και εγγραφών στις 10.00 π.μ.

Η Ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου: «Ολοκληρωμένες υπηρεσίες και δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης των διακρίσεων, βελτίωσης της ποιότητας ζωής και κοινωνικής ένταξης των ειδικών και ευάλωτων ομάδων στο Δήμο Αιγάλεω».

Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα παρουσιαστεί το έργο και οι δράσεις υποστηριζόμενης απασχόλησης και ενίσχυσης της ισότιμης πρόσβασης των ΑμεΑ στο Δήμο Αιγάλεω.

Στην Ημερίδα θα παρευρεθούν στελέχη και εκπρόσωποι ΜΚΟ και φορέων της επαγγελματικής ένταξης των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

03
Νοε 22

Πρόγραμμα Κοινωνικής Υγείας

Συνεχίζονται οι δράσεις πρόληψης της νεανικής παραβατικότητας με στόχο την ενίσχυση της γνώσης των εφήβων για τις ουσιοεξαρτήσεις, το διαδίκτυο και τις διατροφικές διαταραχές.

02
Νοε 22

Επίσκεψη με το βιωματικό εργαστήριο ''Μια βαλίτσα αναμνήσεων''

Το βιωματικό εργαστήριο ''Μια βαλίτσα αναμνήσεων'' συνεχίζεται σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους ΑμεΑ του Δυτικού Τομέα Αθηνών. Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού Δ.Αιγάλεω.
Image