Ψυχολογική στήριξη και Ψυχοεκπαίδευση στη διαχείριση του πένθους

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας αναγνωρίζοντας τον τεράστιο αντίκτυπο της νόσου COVID-19 στην ψυχολογία όλων, καθώς συνοδεύεται από πολλαπλές απώλειες με μεγαλύτερη αυτή της ανθρώπινης ζωής διοργανώνει ομάδες συμβουλευτικής για ενήλικες και δράσεις ψυχοεκπαίδευσης για παιδιά και εφήβους.
Η δράση  αφορά την  παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής σε επίπεδο ομάδας για την διαχείριση του πένθους και την ψυχολογική στήριξη σε περιπτώσεις χρόνιων παθήσεων με προσδόκιμο ζωής.

Οι στόχοι της δράσης είναι ꓽ

  • Η υποστήριξη του πενθούντα για να κατανοήσει τη νέα πραγματικότητα μετά την απώλεια, ώστε να εκφράσει τα έντονα συναισθήματα που βιώνει μετά από αυτή.
  • Η διαπραγμάτευση του πενθούντα μαζί με το οικογενειακό του περιβάλλον για όσα συνεπάγεται η απώλεια σε καθημερινή βάση.
  • Η υποστήριξη της οικογένειας που πενθεί για να αποχαιρετήσει με τον κατάλληλο τρόπο τον ασθενή, όταν οι συνθήκες του επιτρέπουν, και να αναμορφώσει τη συμπεριφορά της (Worden, 2008).
Οι ομάδες συμβουλευτικής θα είναι ολιγομελείς και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του Δήμου Αιγάλεω. Θα εφαρμόζονται οι εκάστοτε διατάξεις για την πρόληψη έναντι του COVID-19.
Κλείστε έγκαιρα τη θέση σας επικοινωνώντας στα τηλέφωνα: 2105982406 & 6946112987
Image